30.8.2015 15:40

Βύθιση ιστιοφόρου στο Βενέτικο

ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Την επέμβαση του Θάλαμου Επιχειρήσεων αλλά και του ελικοπτέρου Super Puma που εδρεύει στη Χίο προκάλεσε η βύθιση ιστιοφόρου σκάφους στη νότια Χίο και συγκεκριμένα 5 ναυτικά μίλια νότια της νησίδας Βενέτικο.

Το ιστιοφόρο σκάφος που αποτελούσε συνοδευτικό άλλου σκάφους που συμμετείχε στην Aegean Regatta απέπλευσε από το νησί των Λειψών με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Όμως στο ύψος της νότιας Χίου το σκάφος άρχιζε να μπάζει νερά με αποτέλεσμα τα δύο άτομα που επέβαιναν ως πλήρωμα να καλέσουν σε βοήθεια.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τη διάσωση ανέλαβε το ελικόπτερο Super Puma που τελικά περισυνέλλεξε τα δύο άτομα λίγο πριν το σκάφος βυθιστεί σε βάθος 1000 μέτρων.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο ενώ το μεσημέρι της Κυριακής μετέβησαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο δικογραφίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ