15.9.2015 12:11

Εκλογές... στο ρελαντί

ΑΘΟΡΥΒΗ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ρυθμούς που σε τίποτα δεν θυμίζουν... εκλογικό πυρετό κινούνται τα κόμματα σε τοπικό επίπεδο, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να εστιάζεται στην προσπάθεια της Ν.Δ. να διατηρήσει και να αυξήσει το μεγαλύτερο ποσοστό που πέτυχε στην Ελλάδα στις εκλογές του Ιανουαρίου, τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδεται σε μάχη διατήρησης των δυνάμεών του, το ΠΑΣΟΚ να καραδοκεί ελπίζοντας σε μια συσπείρωση που θα μπορέσει να του δώσει προβάδισμα για την δεύτερη έδρα και φυσικά τη Λαϊκή Ενότητα να αναζητά έδαφος διαμόρφωσης μόνιμης εκλογικής δύναμης. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που ξέρει απέξω και ανακατωτά την εκλογική βάση του τόπου κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για τις ψήφους που ενδεχόμενα θα καταλήξουν στην Χρυσή Αυγή, κάτι που δεν έχει γίνει ευρέως αντιληπτό και επικρατεί εφησυχασμός.

Κι όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε μια περίοδο όπου ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος και μουδιασμένος την εκλογική αναμέτρηση, αρνούμενος να παράσχει «βολική ψήφο» στα κόμματα.

Στην αγορά, στην τοπική οικονομία, επικρατεί αναβρασμός. Η αβεβαιότητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η δημόσια άρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων να βρουν κοινό πεδίο δράσης και οι μέρες που κυλάνε αργά και βασανιστικά προδιαγράφουν μια υπόκωφη ανησυχία που πρέπει να τερματιστεί.

Ποιος έχει όρεξη για εκλογές; Ας το απαντήσουν οι συμμετέχοντες που σίγουρα... δεν κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας....  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ