16.12.2015 10:58

«Εμένα η γιαγιά μου ήταν Χιώτισσα» σήμερα στο Ομήρειο [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ»

Δύο Χιώτισσες ενώνουν σήμερα το βράδυ τις δυνάμεις τους επί σκηνής και παρουσιάζουν την καινούργια τους δουλειά  με τίτλο « Εμένα η γιαγιά μου ήταν Χιώτισσα» στον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ο λόγος για την συνθέτρια και μουσικό Κική Καγιαβά και την στιχουργό Ευγενία Ασλανίδη που στην χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησαν με συγκίνηση για την νέα τους  δουλειά που όπως τόνισαν ήθελαν να πρωτοπαρουσιαστεί στη Χίο.

«Είμαι χρόνια στο χώρο αλλά ποτέ δεν κατάφερα να παρουσιάσω έργο μου στην πατρίδα μου τη Χίο. Η συγκίνηση και η χαρά είναι μεγάλη καθώς στο Ομήρειο πραγματοποίησα την πρώτη μου συναυλία με την χορωδία του 1ου γυμνασίου Χίου την περίοδο που ήμουν πρωτοδιόριστη στο συγκεκριμένο σχολείο», είπε η Κική Καγιαβά προσκαλώντας τους τότε μαθητές της να δώσουν σήμερα το παρόν στο Ομήρειο.   «Τα πρώτα τραγούδια δημιουργήθηκαν δίχως να έχω συναντήσει ποτέ την Ευγενία. Υπήρχε πολύ καλή χημεία και το αποτέλεσμα νομίζω θα μας δικαιώσει», σημείωσε η συνθέτης προσθέτοντας ότι παίρνει το ρίσκο να παρουσιάσει μια συναυλία με νέα τραγούδια που δεν είναι γνωστά και αυτό από μόνο του είναι ένα ρίσκο.

Η Ευγενία Ασλανίδη εξήγησε ότι ο τίτλος της εκδήλωσης προέρχεται από τον στίχο ενός τραγουδιού που θα ακούσει σήμερα το κοινό ενώ όπως τόνισε όλα τα τραγούδια μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα. «Κανένα τραγούδι δεν έχει εξασφαλισμένο το χειροκρότημα αλλά πιστεύω ότι θα το κερδίσουν», είπε η Ευγενία υπογραμμίζοντας ότι η μουσική είναι ένα δυνατό όπλο που μπορεί να κερδίσει τα πάντα.

Τέλος η πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη προσκάλεσε όλους τους Χιώτες να παρευρεθούν σήμερα στο Ομήρειο για να απολαύσουν δύο Χιώτισσες κυρίες της μουσικής επί σκηνής. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ