7.9.2015 14:45

Εν μέσω καταγγελιών και απειλών η συνεδρίαση της ΔΕΥΑ Χίου

-ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ Π.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Πρόταση μετατροπής της ΔΕΥΑΝΧ σε Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης, απειλεί ότι θα καταθέσει στο Δημοτικό συμβούλιο ο Μιχάλης Φυτούσης, αντιδρώντας στις πιέσεις του Συλλόγου των Υπαλλήλων που επιμένουν να εισπράξουν το επίδομα για την αγορά μη υπηρεσιακού ρουχισμού, με κόστος για την υπηρεσία γύρω στις 50.000 ευρώ. Στην έκρυθμη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε να προσβάλλει στο Εφετείο την πρωτόδικη απόφαση που  δικαιώνει τους εργαζόμενους καιαν   δικαιωθεί, να παρακρατήσει το επίδομα αναδρομικά από τους μισθούς τους.

Ο πρώην πρόεδρος υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι παραπλάνησαν τη Δικαιοσύνη,  αναφέροντας  ψευδώς ότι  υπάρχουν αποφάσεις Ενώσεων,συλλογικών φορέων και άλλων ΔΕΥΑΝ, όπως ανέφερε, αφού δεν το δικαιούνται, δεν έχουν Ομοσπονδία και δεν διαθέτουν επικυρωμένα έγγραφα  συλλογικών οργάνων. Εξέφρασε μάλιστα υπόνοιες για παρασκηνιακές συνεργασίες εις βάρος της ΔΕΥΑΝΧ, αφού η υπόθεση εκδικάστηκε  χωρίς την φυσική παρουσία της .

«Δήμος και δημότες θα ωφεληθούν πολύ από τη μετατροπή, θα εξοικονομήσουμε 400.000 ευρώ το χρόνο.Είναι άδικο  και παράτυπο  να πληρώνει η ΔΕΥΑΝΧ για να αγοράζουν την ιδιωτική τους  γκαρνταρόμπα, τη στιγμή που κόβουμε το νερό στους δημότες για είκοσι ευρώ», υποστήριξε πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση εκνευρισμένος. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση της Σοφίας Παρθενίδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκτροχιασμό της συζήτησης.

 Η  Κλαίρη Κωστάλα, υπενθύμισε ότι η μετατροπή της εταιρίας σε Δημοτικήαποτελεί πάγια θέση της Λ.Α.Σ και χαρακτήρισε λανθασμένη κάθε προνομιακή μεταχείριση δημόσιων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Απόστολος Τζιώτης προσπάθησε να ηρεμίσει τα πνεύματα,  να συμβιβάσει τις διαφορές και εξέφρασε την αγωνία του για τις εξελίξεις. Ως λύση πρότεινε  να δοθούν  τα χρήματα στους εν ενεργεία εργαζόμενουςκαι να παρακρατηθούν από το μισθό τους αν γίνει δεκτή η έφεση  που θα υποβληθεί.

Μ. Φυτούσης και Κ. Κωστάλα καταψήφισαν την παράγραφο της προπληρωμής.

Η φωτιά

Η σύγκρουση Φυτούση-Καλογεράκη θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Η συνεδρίαση πήρε φωτιά όταν ο Μιχάλης Φυτούσης κατηγόρησε τον Πέτρο Καλογεράκη ότιθέλει να εισπράξει και αυτός το επίδομα που δεν δικαιούται, γι’ αυτό  καθοδηγεί τους εργαζόμενους λειτουργώντας ως συνδικαλιστής . Έξαλλος ο δεύτερος  δήλωσε σε υψηλούς τόνους ότι  θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την προσωπικότητα του.

«Η διαφορά μας αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους. Πρώτον θα κάτσουμε κάτω να τα βρούμε και δεύτερον αν δεν τα καταφέρουμε, υπάρχει ο εισαγγελέας. Από το 2010 που αναλάβατε προσπαθήσατε να με διώξετε, με λασπώνετε συνέχεια. ΟΕισαγγελέας ξέρετε που βρίσκεται, να πάτε να τον βρείτε αν θεωρείτε ότι παρατυπώ. Κληρονόμησα από τον πατέρα μου καθαρό κούτελο και καθαρό το διατηρώ. Όποιος θέλει να μου ρίξει λάσπη να πάει στον Εισαγγελέα να μπορώ και εγώ μετά να τον αντιμετωπίσω δικαστικά, όπως και θα κάνω. Δεν πρόκειται ποτέ να πω ότι δεν έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, θα είμαι μαζί τους, αλλά  δεν είμαι συνδικαλιστής, τους ακολουθώ, δεν τους καθοδηγώ».

Μετά από όσα διεξήχθησαν στη συνεδρίαση, το μέλλον της εταιρίας και η ηρεμία της παραμένουν ζητούμενα. Μπορεί και να το ξεπεράσει, μπορεί και όχι....  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ