3.11.2015 10:20

Επίκαιρη ερώτηση από 20 «γαλάζιους» για τα hotspot στα νησιά

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ 19 ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών με θέμα την άμεση αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ Ν. Μηταράκης μαζί με ακόμα 19 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εστιάζοντας στις «πολιτικές αστοχίες και στους διαρκείς αυτοσχεδιασμούς της Κυβέρνησης στο  ζήτημα» οι 20 γαλάζιοι βουλευτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία «απέραντη αποθήκη ψυχών υπονομεύοντας και παραγνωρίζοντας την κοινή απαίτηση όλων για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης οι συναρμόδιοι Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν με ποιο σκεπτικό ανέλαβε η Κυβέρνηση τη δέσμευση για την παραμονή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα ενώ  καυτηριάζουν έντονα την πρόθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία  «hot spot» στα νησιά και ζητούν να ενημερωθούν, για το σχεδιασμό της δημιουργίας κέντρων παραμονής και καταγραφής των αλλοδαπών. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ