12.11.2015 1:03

Το έργο «Αγριόχορτα» προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Το έργο «Αγριόχορτα» προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, την Παρασκευή στις 20.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο. 

Υπόθεση:Ένας παντρεμένος μεσήλικας βρίσκει τυχαία σε ένα πάρκινγκ ένα κλεμμένο πορτοφόλι που ανήκει σε μία μεσήλικα οδοντίατρο με το χόμπι της αεροπόρου. Το ασήμαντο αυτό συμβάν και η συνάντηση μεταξύ των δύο θα οδηγήσουν σε μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων.

Τα «Αγριόχορτα» του σπουδαίου Γάλλου κινηματογραφιστή Αλέν Ρενέ («Χιροσίμα, αγάπη μου», «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ», «Ο θείος μου απ’ την Αμερική») είναι η ιστορία μιας ανορθόδοξης σχέσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αναζητώντας την επαφή, απομακρύνονται διαρκώς ο ένας από τον άλλο. Μία ταινία γεμάτη ποίηση, όμορφες εικόνες, εξαιρετική μουσική και ευρηματική πλοκή που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Γκεγί και διακρίνεται για το ιδιαίτερο αφηγηματικό ύφος του δημιουργού της. Ένα φιλμ όπου το χιούμορ και η θλίψη συνυπάρχουν δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.     

Διακρίσεις:

-Ειδικό Βραβείο στον Ρενέ για τη συμβολή του στον κινηματογράφο &

-Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κανών. 

  

Σινεφίλ/ Γαλλία/ 2009/ 104'

Σκηνοθεσία: Αλέν Ρενέ

Σενάριο: Αλέξ Ρεβάλ, Λοράν Χερμπιέ, από το μυθιστόρημα του Κριστιάν Γκεγί

Πρωταγωνιστούν: Αντρέ Ντισολιέ, Σαμπίν Αζεμά, Ματιέ Αμαλρίκ, Εμανουέλ Ντεβός

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ