10.11.2015 15:38

H 11η Νοεμβρίου των κινημάτων και των αιτημάτων

Την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους, διατρανώνοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, βλέπουν οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού στην αυριανή Επέτειο εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου, προγραμματίζοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας την ώρα της παρέλασης.

Πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής ασφάλισης και άλλα, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και την κάλυψη των κενών στα σχολεία, υψώνουν η ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου με τη συμμετοχή και των εργαζόμενων του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».

Τη διαμαρτυρία τους, είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν και οι Συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί κάτω από τον Οίκο Ναύτη ενώ ανάλογες παρουσίες θα υπάρξουν κι από τη νεοσύστατη ομάδα των 23  μελών της ΑΝΤΑΡΣΙΑ και της ΛΑΕ κυρίως, που με ανακοίνωση τους καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 και 12 του μήνα.

Παράλληλα ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συμβολικής κινητοποίησης από τους εθελοντές για το μεταναστευτικό, όπως είχαν πραγματοποιήσει και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι συμμετέχοντες βέβαια έχουν την αντίληψη της κατάστασης και προσπαθούν  να ισορροπήσουν ανάμεσα σε όσα επιδιώκουν να προωθήσουν μέσα από τη διαμαρτυρία τους και στον απαιτούμενο σεβασμό για την ημέρα αλλά και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω της παρουσίας και συμμετοχής του Προέδρου της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου στις εκδηλώσεις, συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ., που μόνο με εορτασμό και με παρέλαση δεν συνάδει. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ