16.12.2015 11:04

Χαμηλές προσδοκίες από την… επίδειξη hot spot

Με την κοινωνία να αψηφά προς το παρών τα μέτρα που πέρασαν χθες το βράδυ από το ελληνικό κοινοβούλιο, η προσοχή στρέφεται στην επικείμενη, εντός λίγων ωρών, επίσκεψη στη Χίο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας θα φθάσει στις 13.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Όμηρος» και στη συνέχεια θα περιοδεύσει αποκλειστικά και μόνο στο χώρο της ΒΙ.ΑΛ. όπου στήνεται το hot spot (Κέντρο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών), ενώ λίγη ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για τη Λέρο και από εκεί για τις Βρυξέλλες, όπου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής.

Από το πρόγραμμά της επίσκεψης του πρωθυπουργού αφαιρέθηκαν οι συναντήσεις σε Δήμο Χίου και Περιφέρεια, ενώ δηλώσεις ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στο χώρο της ΒΙ.ΑΛ. ή στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του.

Ολονύκτια μάχη να εξωραϊστεί κατά το δυνατόν ο χώρος της ΒΙ.ΑΛ. προκειμένου να επιθεωρηθεί από τον πρωθυπουργό έδιναν οι αρμόδιοι, ενώ στο αεροδρόμιο προγραμματίζονται σειρά διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων από την ψήφιση και των επιπλέον προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα θέσουν υπόψη του πρωθυπουργού οι τοπικοί παράγοντες και κυρίως ο πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης καθώς και το Λιμενικό και η Αστυνομία.

 

Θα ακολουθήσει τακτική ενημέρωση από politischios.gr για όλες τις εξελίξεις που θα προκύψουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ