10.12.2015 14:04

Χιακή Συμπολιτεία: «Σεξιστής ο Κλ. Χρύσης»

Για απώλεια ελέγχου, προσβλητική και μεροληπτική συμπεριφορά κατηγορεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κλ. Χρύση η Χιακή Συμπολιτεία που σε ανακοίνωσή της καταγγέλει ότι ο πρώτος αρνήθηκε να δώσει το λόγο για δευτερολογία στην επικεφαλής της παράταξης την ώρα που δεν έγινε κάτι αντίστοιχο με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους.

«Στη συνέχεια όταν ζητήθηκε ο λόγος επί προσωπικού αποπειράθηκε να φιμώσει την δημοτική σύμβουλο κλείνοντας το μικρόφωνο. Αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την διασφάλιση ισότιμου, απρόσκοπτου και δημοκρατικού διαλόγου που επιβάλλει ο ρόλος του Προέδρου ενός συλλογικού οργάνου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η απώλεια ελέγχου σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία ανδρών οδηγεί τον Κλέαρχο Χρύση σε μεροληπτική και  προσβλητική συμπεριφορά στις δύο και μοναδικές γυναίκες δημοτικές συμβούλους της αντιπολίτευσης. Η σεξιστική αυτή συμπεριφορά θα ήταν μικρότερο πρόβλημα αν κάποιοι δεν είχαν εμπιστευθεί στον Κλέαρχο Χρύση το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, αξίωμα σύμβολο σε τοπικό επίπεδο της αμερόληπτης-δημοκρατικής συμπεριφοράς. Αν δεν μπορούν να τον ελέγξουν, ας τον αντικαταστήσουν πριν συνεχίσει να απαξιώνει το αξίωμα αυτό. 

Επειδή εκπροσωπείται αποκλειστικά από γυναίκες, η Χιακή Συμπολιτεία έχει την ευθύνη να συγκρουστεί με κάθε συμπεριφορά που θα στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, που θα επικοινωνεί τις γυναίκες (που είναι και το 50% των δημοτών) ως πολίτες κατώτερης κατηγορίας. Θα το κάνει ανυποχώρητα», αναφέρει αναλυτικά η Χιακή Συμπολιτεία. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ