21.9.2015 9:39

Το Χιακό χρηματιστήριο της κάλπης

Το προνόμιο της πρώτης πανελλαδικής καταγραφής απώλεσε η Ν.Δ. στο νομό μας. Έχοντας χάσει το ¼ των ψηφοφόρων της από τον περασμένο Γενάρη, περίπου 3.000, ηχεί ένα πρώτο σήμα κινδύνου για το Ν. Μηταράκη, υποχρεώνοντας τον να αναζητήσει τα αίτια της μεγάλης κάμψης με βαθύτερη μελέτη των τοπικών δεδομένων.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε περισσότερες από τις αναμενόμενες δυνάμεις. Παρά την αποχώρηση μεγάλης μερίδας προβεβλημένων στελεχών του συντήρησε την εκλογική του δύναμη, την αύξησε κατάτι μάλιστα ποσοστιαία. Είναι επιτυχία του στελεχικού του δυναμικού ή παρεπόμενο της κεντρικής εκλογικής καταγραφής του; Μάλλον το δεύτερο θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι.

Τέλος η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέγραψε το πανελλαδικά καλύτερο ποσοστό της, όπως αναμένονταν, καθώς η παρουσία του Κ. Τριαντάφυλλου πέτυχε να συσπειρώσει το άθροισμα των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ωστόσο η φορά του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία στέρησε από τον Κ. Τριαντάφυλλο τη δυνατότητα να δοκιμάσει την ανατροπή της έδρας κι αυτή ουδέποτε να κινδυνεύσει να αλλάξει χέρια καθόλη  τη χθεσινή εκλογική βραδιά.

Η Χίος επανεκλέγει τους Ν. Μηταράκη και Ανδρ. Μιχαηλίδη στο κοινοβούλιο και απαιτεί από τους δυο να κάνουν βήματα πιο ώριμης και οραματικής εκπροσώπησης του νομού μας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ