22.12.2015 15:52

Η κάλπη έβγαλε εξωστρέφεια

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των Χιωτών στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα, φτάνοντας τους 1927 σε μια διαδικασία που από την αρχή ως το τέλος της εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και στο νησί μας το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ακριβώς όπως και στην Αθήνα, δηλαδή με προβάδισμα του Β. ΜεΪμαράκη, δεύτερο τον Κ. Μητσοτάκη, τρίτο τον Απ. Τζιτζικώστα και τον Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί στην τελευταία θέση.

Οι δύο μονομάχοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου και πλέον όλα θα κριθούν από τις συμμαχίες.

Τα στελέχη του κόμματος στη Χίο δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής εκτιμούσαν τη συμμετοχή στους 1908 ψηφοφόρους, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός να τους γεμίζει αισιοδοξία.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρ. Μανωλάκης

"Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας πράγμα που δείχνει τη διάθεση του κόσμου για να έχουμε μια Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Η διαδικασία εξελίχθηκε πολύ ομαλά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Περιμένουμε στους 10 Ιανουαρίου να ολοκληρώσουμε με τις επαναληπτικές αυτή τη διαδικασία και από τις 11 του μήνα,  ο καινούργιος πρόεδρος που θα εκλεγεί οφείλει να υλοποιήσει αυτά που χρειάζεται και η παράταξη και ο τόπος γιατί πολύ σύντομα θα κληθούμε να κυβερνήσουμε".

 

Ο βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης θα προχωρήσει σε δηλώσεις σήμερα πια γιατί όπως εξήγησε χθες στον «π» δεσμεύονταν από την ιδιότητα του ως μέλος της εκλογικής επιτροπής.

Π. Τασσοπούλου

Τιμή πρέπει στα χιλιάδες μέλη και τους φίλους της ΝΔ που με τη μαζική προσέλευσή τους και τη βροντώδη παρουσία τους έβγαλαν από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία την παράταξη πιο δυνατή. Η Νέα Δημοκρατία με επίγνωση του ιστορικού παρελθόντος της και με τον δυναμισμό και την υπευθυνότητα που πάντα τη διακρίνει, θα συνεχίσει να υπηρετεί το στόχο ενός καλύτερου αύριο για τους πολίτες. Με εφόδιο την πολύτιμη παρακαταθήκη των αγώνων της για μια καλύτερη και περήφανη Ελλάδα και μέσα στην παρούσα ασφυκτική και ζοφερή πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία θα συνεχίσει τις μάχες για να επιστρέψει και πάλι σε όλους το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Η χθεσινή διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος σηματοδότησε την έναρξη της νέας φωτεινής πορείας του κόμματος. Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 10 Ιανουαρίου, η ΝΔ, αναγεννημένη, ενωμένη και συσπειρωμένη πάνω στις αρχές και τα οράματα που διαχρονικά αποτελούν τη βάση της ιδεολογίας της, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα το έργο που της υπαγορεύει η βαρειά κληρονομία της και το ιστορικό της χρέος απέναντι στους Ελληνες, που δεινοπαθούν στις σκοτεινές αυτές μέρες. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει αλλά και μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα, χτίζοντας ένα φωτεινό μέλλον προόδου και ανάτασης για τη χώρα.-  

Στ. Μιχαηλίδης

"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπάθησε μετεκλογικά με κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και σικέ δημοσκοπήσεις να διαμορφώσει κλίμα αποδιοργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας εκτιμώντας ότι με αυτή την τακτική θα περάσει εύκολα την απαράδεκτη και χωρίς στόχο πολιτική της και θα είχε την ευκαιρία να διεμβολίσει τμήμα του κεντρώου πολιτικού χώρου. Λογάριασε λάθος και με υπεροψία, όπως λάθος και με αμετροέπεια διαχειρίζεται την λαϊκή εντολή ανόρθωσης της χώρας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι της Ν.Δ που συνέρευσαν στα εκλογικά τμήματα να εκλέξουν Πρόεδρο του κόμματος, στέλνουν ηχηρότατο μήνυμα στην παραπαίουσα συγκυβέρνηση ότι η ΝΔ εξακολουθεί να αποτελεί στη συνείδηση του εκλογικού σώματος τον μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ελπίδας για την ανάκαμψη της χώρας. Είναι βέβαιο ότι η εκλογή του νέου και ισχυρού Προέδρου της Ν.Δ θα δρομολογήσει ταχύτατες πολιτικές εξελίξεις για την απαλλαγή της χώρας από αμοραλιστές και μόνο της εξουσίας

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ