27.10.2015 15:53

Η λογική κέρδισε λίγο έδαφος από την παραπολιτική

Απάντηση σε δημοσιεύματα του «π» εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τα όσα αναφέραμε στο ζήτημα των μεταναστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κόμματος και μια σύντομη απάντηση του «π».

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο της Χίου, η εκκλησιαστική ηγεσία του νησιού αποφάσισε (ή τουλάχιστον σκέφτεται) να ανοίξει ενοριακές αίθουσες σε γυναίκες και παιδιά των προσφύγων. Ώστε να συμβάλει (είθε) και αυτή στο να μην ξαναζήσουμε τις προσβλητικές για εμάς και δραματικές για τους πρόσφυγες καταστάσεις των προηγούμενων ημερών. Στο μεταξύ κάποιος είχε φτάσει στο σημείο να γράψει ότι είναι «παράλογη απαίτηση» το να ανοίξουν οι ενοριακές αίθουσες, ότι τα μυαλά των «λωλοστεφανήδων» που προτείνουν κάτι τέτοιο είναι «νοσηρά». Θα είναι καλό για την κοινωνία μας αν η ακραία αυτή φωνή της γνωστής παραπολιτικής στήλης της καθημερινής εφημερίδας του νησιού μας αγνοηθεί. Θα είναι πολύ καλό να επικρατήσουν πράγματι τελικά πιο λογικές εκτιμήσεις. Όπως αυτή του εκδότη της ίδιας εφημερίδας, ο οποίος ορθά διαπιστώνει ότι στην κρίση η κοινωνία βρέθηκε «πολλά βήματα πιο μπροστά από τους εκπροσώπους της». Αν συμβάλαμε έστω και λίγο για να κατανοηθεί αυτό από τους εκπροσώπους της κοινωνίας, είμαστε ως Λαϊκή Ενότητα Χίου πολύ ικανοποιημένοι.

Υστερόγραφο: Με την ευκαιρία, η Λαϊκή Ενότητα είχε ζητήσει να ανοίξουν ενοριακές «αίθουσες» κι όχι ναοί («εκκλησιές»). Ας ελπίσουμε ότι η αλλοίωση στον τίτλο της ανακοίνωσης μας  στην ίδια εφημερίδα οφείλεται σε δαίμονα του τυπογραφείου, καθώς μόνο ένας δαίμονας θα μπορούσε να αγνοεί τη θεμελιώδη διάκριση μεταξύ ενοριακής αίθουσας και ναού της εκκλησίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ «π»

«Αυτό θα πει πλουραλισμός»

Έχουμε γράψει και έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο ότι το ζήτημα που βιώνει ο τόπος δεν έχει... πατέρα. Η κοινωνία συμβάλει με κάθε τρόπο και μέσο και η αλληλεγγύη εκπορεύεται από κάθε πλευρά, από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση ούτε με τις παραινέσεις τις δικές σας, ούτε με τις δικές μας. Επομένως, κάπου εδώ ας σταματήσει ο διαγωνισμός.... ευαισθησίας στον οποίο επιμένετε, γιατί οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Αναφορικά δε με τις διαφορετικές απόψεις που συχνά καταγράφονται στα ρεπορτάζ και τις θέσεις των συντακτών του «π», είναι προφανές ότι αποτελεί προϊόν πλουραλισμού, τέτοιου και όσου κάθε Μέσο θα ήθελε πιθανά να υιοθετήσει ή να κατακτήσει. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ