1.9.2015 16:40

Ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη  μάχη για τη δικαίωση του «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού ενάντια στο μνημόνιο  εμφανίστηκαν σε συνέντευξη τύπου τα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνέστησαν ένα λαϊκό μέτωπο και συμπορεύονται με τη Λαϊκή Ενότητα.

Οι Αρ. Τύμπας, Μ. Σφυράκης, Αλ. Γαϊτάνος και Μ. Κριμιζής, διαχώρισαν τη θέση τους από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν πως από την πρώτη στιγμή και δημόσια άσκησαν κριτική στις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης που οδήγησαν στην υπογραφή ενός ακόμη μνημονίου και στη μη εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. «Φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υλοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα το πρόγραμμα του. Την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να την κατηγορήσετε για το σκίσιμο του προγράμματος κι όχι για το σκίσιμο του μνημονίου» είπαν.

Στόχος για τη Λαϊκή Ενότητα είναι η ισχυροποίηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων στη Βουλή και η ισχυροποίηση τους πέρα από τη Χρυσή Αυγή. 

Μαζική συνέλευση και προσφορές υποψηφιοτήτων

Της συνέντευξη προηγήθηκε μια γενική συνέλευση των μελών του εκλογικού μετώπου με τη λαϊκή Ενότητα  στη Χίο, το βράδυ της Δευτέρας, την οποία ο Μ. Σφυράκης χαρακτήρισε μαζική. Στη γενική συνέλευση κατέληξαν ομόφωνα στην απόφασή στήριξης του κ. Λαφαζάνη σε αυτές τις εκλογές και της συνέχισης του αντιμνημονιακού αγώνα ενώ παράλληλα συνέστησαν τριμελή εκλογική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μ. Σφυράκη, Τ. Τύμπα και Αλ. Γαϊτάνο.

Σε ότι αφορά τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σφηράκης, η προσφορά είναι μεγάλη, και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση. Ανάμεσα σε εκείνους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι: Αλ. Γαϊτάνος, Αγγ. Γκιουβέτση, Δ. ΔημητρακόπουλοςΠ. Καβύρης, Μ. Κριμιζής, Τ. Τύμπας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ