19.10.2015 18:17

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη στο Ομήρειο

Η ΦΡΟΣΩ ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ «ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑ»

Με την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη και τον «Ψαροτρομάρα» της ιδιαίτερα αξιόλογης και γλυκιάς νηπιαγωγού Φρόσως Χατόγλου, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Ομήρειο, το κου-κλο θέατρο Κρήτης που έρχεται στο νησί μας για τρίτη φορά.

Στην «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη ένας φτωχός αμπελουργός, ο Τρυγαίος,  ονειρεύεται να ξαναφέρει την Ειρήνη στους ανθρώπους. Παίρνει την θαρραλέα απόφαση, να πετάξει στον Όλυμπο, εκεί, όπου την έχει φυλακίσει ο θεός Πόλεμος. Με την πονηριά και την εξυπνάδα του, μαζί με την βοήθεια των παιδιών, θα φέρει ξανά την Ειρήνη στον κόσμο.
Η συγκεκριμένη παράσταση διάρκειας 50 λεπτών, διαφέρει από τις συνηθισμένες αφού αφενός θα πραγματοποιηθεί με τεχνική Black Light και αφετέρου θα χρησιμοποιηθούν μεγάλες κούκλες.

Η διασκευή του έργου  ανήκει στους : Ηλία Αναγνωστάκη και Ανδρέα Μόσχο.

«Ο Ψαροτρομάρας» , της Φρόσως Χατόγλου είναι μια παράσταση που απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια και αναφέρεται στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Η Φρόσω εκτός από μια υπέροχη παιδαγωγός είναι και συγγραφέας 12 παιδικών βιβλίων και ποιημάτων. Μάλιστα ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από τον Γ. Ζουγανέλη και τον Θ. Γκαϊφίλια.
Η παράσταση «Ψαροτρομάρας» απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους και πραγματεύεται την ζωή στην Ψαροχώρα όπου ο Ψαροτρομάρας ταράζει τα ήσυχα νερά του βυθού.

 Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Άραγε θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους την Γοργόνα να τον...ψαρέψουν;

Η διάρκεια της παράστασης αγγίζει τα 55 λεπτά ενώ η  διασκευή του έργου έγινε  από τον  Ανδρέα Μόσχο και Ηλία Αναγνωστάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί:  Αναγνωστάκης Γιώργος, Ειρήνη Σταυρουλάκη,Φραγκιαδούλης Αλέξανδρος.

Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Ομήρειο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 για την «Ειρήνη» και 19:00 για τον «Ψαροτρομάρα».  Η είσοδος για το κάθε έργο είναι 6 ευρώ ενώ όποιος παρακολουθήσει και τα δύο θα πληρώσει το αντίτιμο των 10 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ