30.11.2015 14:45

ΛΑ.Ε. ΧΙΟΥ: «Η καταστροφή των συντάξεων μας αφορά όλους»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης απευθύνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Χίου με αφορμή το προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

«Η αδίστακτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ μετά από το αίσχος της σχεδόν δωρεάν παράδοσης των τραπεζών στους οργανωτές της οικονομικής ύφεσης και
«εκκαθάρισης» της ελληνικής οικονομίας από ότι δε ταιριάζει στις επιδιώξεις τους, προχωρούν στην "τελική λύση του ασφαλιστικού".

Αυτή η τελική λύση σημαίνει:

1) εξόντωσης όσων δεν μπορούν να παράγουν πλέον  δηλαδή των ήδη συνταξιούχων

2)  επιπλέον δραματική υποβάθμιση της ζωής όσων εργάζονται με την τεράςτια επιμήκυνση του εργάσιμου βίου τους σε βάρος του δικαιώματός τους να πάρουν σύνταξη πριν πεθάνουν

3) καταδίκη σε πείνα και απόγνωση όσων είναι άνεργοι σε ηλικίες πάνω από 50 χρονών αφού με τις νέες διατάξεις δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη πριν τα 67 τους χρόνια.

Με δεδομένο ότι οι συντάξεις αποτελούν βασικό στήριγμα για τις μισές τουλάχιστον οικογένειες της ελληνικής κοινωνίας αφού, λόγω ανεργίας, τουλάχιστον το 60% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο ή εργαζόμενο που δεν πληρώνεται ή πληρώνεται με ψίχουλα, το θέμα του ασφαλιστικού αφορά την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ