8.9.2015 12:50

Μέτρησαν τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στον τουρισμό

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ

Η καταγραφή των επιπτώσεων του προσφυγικού ζητήματος στον τουρισμό των νησιών, τόσο στην τρέχουσα όσο και στην ερχόμενη τουριστική περίοδο, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του Υπουργού Ν. Χριστοδουλάκη, του Γ.Γ. Γ. Ξανθάκου, του αν. Γ.Γ. Τουρισμού Γ. Ζαχαράτου, την προέδρου του ΕΟΤ Ε. Χατζηνικολάου και του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Βορείου Αιγαίου Ν. Κατρακάζου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το Υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ με όλα τα πρόσφορα μέσα καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, τη Σάμο αλλά και νησιά του Νοτίου Αιγαίου  του Αναπληρωτή Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανωθεί το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

«Προσπαθήσαμε, με πρώτη την Περιφερειάρχη μας, να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκαλείται στον τουρισμό ειδικά την ερχόμενη τουριστική περίοδο και να προτείνουμε άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τον Υπουργό, τον κύριο Χριστοδουλάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες», ανέφερε ο κ. Κατρακάζος.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ