10.12.2015 14:28

"Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί" από την Κινηματογραφική λέσχη Χίου

Την ταινία φαντασίας «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»  θα προβάλει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Στην ταινία ο  Άνταμ, βαμπίρ και underground μουσικός του Ντιτρόιτ, συναντιέται ξανά έπειτα από καιρό με την αιώνια αγαπημένη του Ιβ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά. Την ειδυλλιακή απομόνωσή τους αναστατώνει η επίσκεψη της απερίσκεπτης μικρής αδελφής της, Άβα.

Ο Τζιμ Τζάρμους πατάει εξαιρετικά πάνω στη vampiregenre μόδα, πλάθοντας δύο ακαταμάχητα γοητευτικά βαμπίρ (Τίλντα Σουίντον και Τομ Χίντλστον). Καταφέρνει να χτίσει μια απόκοσμη ατμόσφαιρα κινηματογραφώντας νωχελικά τις κινήσεις τους, τις νυχτερινές περιηγήσεις τους στις λεωφόρους με τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια του Ντιτρόιτ και αποτυπώνοντας τα γυμνά τους σώματα σε αγκαλιές που σταματούν το χρόνο. Όλα αυτά στηρίζονται καλά πάνω στην εξαιρετικά ατμοσφαιρική μουσική της ταινίας, υπνωτική και καθηλωτική, σε underground ρυθμούς που υπογράφεται από το μουσικό Ζόζεφ Βαν Γουίσεμ.

Η ιδέα του σκηνοθέτη είναι αλληγορική. Οι δύο μποέμ εραστές επιβιώνουν μέσα από τον έρωτά τους σε ένα σύγχρονο κόσμο που απειλείται από τη γενικότερη παρακμή και διαφθορά και που έχει σταματήσει να ακούει, να κοιτάζει, να εκτιμά.

Ώρα έναρξης: 20:30

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ