4.11.2015 16:45

Ν. Μηταράκης: «Να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο ασφαλείας»

Να ενεργοποιηθεί άμεσα η διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4256/2014 που ψήφισε η Ν.Δ. και η οποία προβλέπει δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» ώστε να εξυπηρετηθούν οι νησιωτικές περιοχές με δεδομένη τη νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ, ζητάνε με κοινή ανακοίνωσή τους οι «γαλάζιοι» τομεάρχες Υποδομών και Ναυτιλίας Λ. Αυγενάκης και Ν. Μηταράκης.

Όπως επισημαίνουν για 4η ημέρα η απεργία της ΠΝΟ δεν επιτρέπει τη διενέργεια δρομολογίων από και προς τη νησιωτική περιφέρεια.

«Οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μετακίνησή τους, παραγωγοί και έμποροι δυσκολεύονται στην μεταφορά των προϊόντων τους και η μεταφορά προσφύγων έχει διακοπεί, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις», αναφέρουν ενώ καταφέρονται κατά του Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα  λέγοντας ότι : «παραμένει άπραγος, όταν το πρώτο 48ωρο «χειροκροτούσε» την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που προκαλεί».

«Τον καλούμε πριν διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος της ανευθυνότητάς του, να καταλάβει ότι δε μπορεί να είναι παρατηρητής στα γεγονότα που εξελίσσονται, και να ενεργοποιήσει άμεσα την διάταξη του άρθρου 25 του ν. 4256/2014 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για «πλοίο ασφαλείας» και προγραμματισμό δρομολογίου έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετηθούν από και προς τις νησιωτικές περιοχές αγρότες, έμποροι, πολίτες, αλλά και να γίνει μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων», καταλήγουν στη σχετική ανακοίνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ