10.11.2015 10:36

Να αφήσουν κάτι πίσω τους οι επισκέψεις

ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από επισκέψεις ο τόπος έχει χορτάσει εδώ και δεκαετίες. Χρειάζονται αδιαμφισβήτητα, πρώτον γιατί τιμούν τον τόπο και δεύτερον γιατί προβάλλονται σε άμεσο χρόνο τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουμε. Τις επόμενες ώρες στη Χίο θα φθάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον ακολουθήσει ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Επικρατείας ΤέρενςΚουίκ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ την Παρασκευή θα βρεθεί στη Χίο και ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.  Απ. Τζιτζικώστας.

Από όλες αυτές τις επισκέψεις ο τόπος οφείλει να κερδίσει, υπό την έννοια της παρουσίασης και της καταγραφής των τοπικών αιτημάτων που σίγουρα δεν μπορούν να παρουσιαστούν στο σύνολό τους, όμως μια καταγραφή και άξονες προτεραιοτήτων οφείλουμε να διαθέτουμε.

Θα υπάρχει χρόνος λοιπόν για να γίνουν γνωστά τα εν οίκο μας, θα υπάρχει χρόνος για να εξηγηθεί σε κάθε τόνο ότι η Χίος, όπως και τα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου, σηκώνουν άοκνα και ακούραστα ζητήματα μικρά και μεγάλα. Από τη μια παλεύουν για την πρόοδο και την ανάπτυξή τους και από την άλλη, αντιμετωπίζουν ελλείψεις και παθογένειες ετών, χωρίς να προστίθεται και το άμεσο ζήτημα της παροχής βοήθειας και φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Πάνω λοιπόν όλα είναι ο τόπος και τα προβλήματα του. Ας μην κρυφτούμε. Να τιμήσουμε τους φιλοξενούμενους όπως αρμόζει, να μας τιμήσουν όμως προωθώντας λύσεις στα ζητήματα μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ