19.11.2015 18:58

Οι «Μικροί Φαρισαίοι» του Δ. Ψαθά από τον ΜΕΟΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟ»

Με τη διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Οι Μικροί Φαρισαίοι» μας επανασυστήνεται η θεατρική ομάδα του ΜΕΟΘ μετά από μία ανάπαυλα 20ετιας. Όπως τόνισαν οι συντελεστές της παράστασης στην χθεσινή συνέντευξη τύπου η επιλογή του συγκεκριμένου έργου δεν ήταν τυχαία αφού τα μηνύματα που εκπέμπει είναι επίκαιρα όσο πότε. « Ο σύλλογός μας πρωτοστατεί στον χώρο του πολιτισμού. Πέρσι διοργανώσαμε την συνάντηση των χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων. Φέτος γίνεται επαναδραστηριοποίηση της θεατρικής μας ομάδας που για χρόνια ήταν στον πάγο», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΜΕΟΘ Κυριάκος Φρεζούλης προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει εισιτήριο για το κοινό αλλά εθελοντική συνεισφορά. « Το θέατρο είναι σχολείο. Είναι η ζωή μας», κατέληξε.

Πρωτάρα στον χώρο της σκηνοθεσίας η Ευγενία Ασλανίδη απολαμβάνει το νέο της πόστο και υπογραμμίζει ότι ήταν μια υπέροχη δουλειά. « Ζω στα Θυμιανά και ήταν θέμα χρόνου να συνεργαστώ με  τον ΜΕΟΘ. Μετά την πορεία που είχα στην θεατρική ομάδα Χίου ως ηθοποιός είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον», είπε η Ευγενία ευχαριστώντας τα μέλη του ΜΕΟΘ για την ευκαιρία που της έδωσαν.

Η Μαριέττα Σκανδάλη φανερά συγκινημένη υπογράμμισε ότι έπειτα από τριάντα σχεδόν χρόνια συμμετέχει και πάλι στο ίδιο έργο. « Το ξεκίνημά μου στην θεατρική ομάδα έγινε με τους «μικρούς φαρισαίους» το 1976. Βέβαια τότε έπαιζα άλλο ρόλο αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Είναι σπουδαίο που στα Θυμιανά υπάρχει έμψυχο υλικό  που στηρίζει τα πολιτιστικά δρώμενα», είπε κλείνοντας η Μαριέττα.

Για τον φαρισαίο που κρύβουμε μέσα μας όλοι εμείς έκανε λόγο ο Γιάννης Τσουμπαριώτηςθέλοντας να επισημάνει την διαχρονικότητα του έργου. « Στην παράσταση ο κάθε χαρακτήρας  κοιτάει το συμφέρον του και την πάρτη του. Ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του ένα φαρισαίο», ανέφερε ο Γιάννης τονίζοντας ότι μετά από ένα «πέρασμα» στο ΔΗΠΕΘΕ και στην θεατρική ομάδα Χίου επέστρεψε στις ρίζες του.

Τέλος ο Σταμάτης Σάτρας αναφέρθηκε στις έννοιες τις υποκρισίας, της φαυλότητας και του εγωκεντρισμού που εμφανίζονται στο έργο αλλά δυστυχώς υπάρχουν και στην πραγματικότητα  «Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά των συγκεκριμένων εννοιών του τότε και του σήμερα. Πάντοτε υπήρχε η προβολή του εγώ έναντι του εμείς».

Οι παραστάσεις θα δοθούν Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Ομήρειο. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ