2.11.2015 12:19

Οριστικοποιήθηκαν οι κινήσεις για το μεταναστευτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΒΙ.ΑΛ. ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ HOT SPOT

Τρεις εξελίξεις οριστικοποιήθηκαν από την συνάντηση του βουλευτή Χίου Ανδρ. Μιχαηλίδη με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, παρουσία και των άλλων νησιωτών βουλευτών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη, έγιναν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

-Υιοθετήθηκε η ΒΙΑΛ ως «hot spot» στη Χίο, ενώ ως προσωρινές λύσεις αυτές των Ταμπάκικων και της τάφρου του Κάστρου.

- Προωθείται άμεσα ο ορισμός συντονιστή σε τοπικό επίπεδο (Διοικητή και Υποδιοικητή) με αυξημένες αρμοδιότητες στο συντονισμό των ενεργειών για το προσφυγικό από την πολιτική εποπτεία του Υπουργού Μετανάστευσης.

- Τέλος δρομολογείται άμεσα η χρηματοδότηση των υποδομών, οι οποίες θα υλοποιηθούν με τη στενή συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Άλλες αναφορές

Ο κ. Μιχαηλίδης, πέραν της σύσκεψης για το μεταναστευτικό, προώθηθε και άλλα διαφορετικά αιτήματα της Χίου μέσω Ερωτήσεων και Αναφορών του.

Συγκεκριμένα κατέθεσε προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων τις  παρακάτω αναφορές:

1)    Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στη Χίο με θέμα: «Επισκευή και συντήρηση της αίθουσας επιβατών εξωτερικού του Τελωνείου Χίου».

2)    Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Χίου με θέμα: «Αναίρεση κατάργησης προαιρετικής εισφοράς υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ)».

3)    Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ως αναφορά την κοινή επιστολή του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Χίου «Άγιος Νικόλαος» και εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Χίο με θέμα: «Απόφαση Λιμενικού Ταμείου Χίου για μεταφορά Οχηματαγωγών (Ο/Γ) και Φορτηγών (Φ/Γ) πλοίων από τον κεντρικό Λιμένα Χίου στο Λιμένα Μεστών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ