24.9.2015 11:19

«Πρόκληση για τη Χίο, οι δηλώσεις Μιχαηλίδη»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Στο στόχαστρο της τοπικής επιτροπής Χίου του ΚΚΕ μπαίνει το ζήτημα των υποδομών φιλοξενίας μεταναστών στο νησί, καλώντας Δήμο και Περιφέρεια, ειδικά τώρα που επιδεινώνονται οι καιρικές συνθήκες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουν υπάρχουσες υποδομές.

«Είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, όπως επίσης και όλα τα μέσα για την ιατροφαρμακευτική πρόνοια των προσφύγων. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα. Να απαιτηθεί έκτακτη χρηματοδότηση γι' αυτό από ΟΗΕ και ΕΕ», αναφέρει το ΚΚΕ ενώ κάνει λόγο και για τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων αλλά και της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, «γιατί επιχείρησαν να καθησυχάσουν και να κουκουλώσουν το μεγάλο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες».

«Αποτελούν πρόκληση για το λαό της Χίου οι δηλώσεις του βουλευτή του νησιού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ.Μιχαηλίδη, ότι αποτελεί ντροπή η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης Μερσινιδίου. Τελικά ποιος κυβερνά τη χώρα; Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την ευθύνη για την τραγωδία των προσφύγων έχει την ευθύνη για το ότι συνειδητά κωφεύουν στις προτροπές του συνδικαλιστικού κινήματος για να οργανωθεί στο νησί ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας. Δυστυχώς ο κ. Μιχαηλίδης με την παρουσία του κάλυψε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά τον ερχομό του στη Χίο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «αν φτιάξουμε ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας θα ανοίξουμε τις ορέξεις τους». Αιδώς κύριοι!», καταλήγει το ΚΚΕ. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ