2.10.2015 16:10

Στην Πολωνία το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χίου

Στην Πολωνία βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε. Ε. Κ  Χίου κ.κ. Αντωνόγλου Δημήτριος και Παπανικολάου Κωνσταντίνος, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Διά Βίου Μάθησης Erasmus «Incorrorated». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στην ενσωμάτωση μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες, Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Φιλανδία, Τουρκία και  Ελλάδα. Τελικός στόχος του προγράμματος είναι η έκδοση ενός εγχειριδίου, που θα προτείνει στρατηγικές και εκπαιδευτικές πρακτικές για την καλύτερη ένταξη μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο σχολείο και στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο των εργασιών του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Rybnik της Πολωνίας, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όπου έγινε ξενάγηση στο σχολείο «School/Institute/Educational centre– General education» (Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ένταξη μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) και ακολούθησαν παρουσιάσεις και εργασίες.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν από κάθε σχολείο οι  εκπαιδευτικές πρακτικές για την ένταξη μαθητών με ΕΕΑ ενώ έγινε κατανομή εργασιών για το επόμενο διάστημα, καθώς και οργάνωση των μετακινήσεων καθηγητών και μαθητών για τα επόμενα ταξίδια-συναντήσεις.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε  παρουσίαση και επιμόρφωση σε λογισμικά πακέτα και ηλεκτρονικά μέσα, που μπορούν να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές και συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, εκπαιδευτικών συστημάτων και πρακτικών των οκτώ χωρών, θέματα οργάνωσης των σχολείων και καθημερινής λειτουργίας τους.

 Η αξιοποίηση του διαλόγου, η συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων και η γνωριμία με διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία  χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις.

Η περιήγηση σε σημαντικά μνημεία της πόλης, έδωσαν τη δυνατότητα για γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία Πολωνίας ενώ η  ζεστή φιλοξενία των Πολωνών λειτούργησε καταλυτικά στην επιτυχία της συνάντησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ