3.11.2015 15:57

«Στραγγαλίζουν» το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου

Φανερά ενοχλημένος και απογοητευμένος εμφανίζεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης  τόσο από την  απόφαση του υπουργείου πολιτισμού να μην υπογράψει την αναδρομική ισχύ της προγραμματικής σύμβασης με το ΔΗΠΕΘΕ και να μειώσει το ποσό συμμετοχής του στα 18600€ από 46.500€ που προβλεπόταν  όσο και με την εισήγηση του Δημάρχου Χίου να ελαττώσει  και ο Δήμος την οικονομική συμμετοχή του στο ΔΗΠΕΘΕ. «Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω. Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο ο Δήμαρχος δίχως να έχει καμία δέσμευση από το νόμο να ζητάει την μείωση της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου στην Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΗΠΕΘΕ, με την αιτιολογία ότι το ίδιο κάνει και το υπουργείο», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Ζάφειρης. «Με αυτή του την ενέργεια μας καταδικάζει σε βέβαιο θάνατο. Με τι τρόπο εμείς θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας; Ουσιαστικά δεν θέλουν να υπάρχει θέατρο», δήλωσε στον «π» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να λάβει απόφαση για συμμετοχή ή όχι στην προγραμματική σύμβαση με το ΔΗΠΕΘΕ, δημιούργησε πρόβλημα στην αποστολή της σύμβασης προς το υπουργείο. «Αν και μας διαβεβαίωναν ότι θα υπογράψουν την σύμβαση και θα συμμετέχουν οικονομικά αντ’ αυτού έλαβαν αρνητική απόφαση συμμετοχής με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί εκ νέου το σχέδιο της προγραμματικής και να επανεγκριθεί και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο», είπε ο Γιάννης Ζαφείρης προσθέτοντας ότι όλα αυτά δημιούργησαν τεράστιες καθυστερήσεις και τελικά η σύμβαση απεστάλη στο υπουργείο ένα μήνα μετά από την ημερομηνία που έστειλαν όλα τα άλλα ΔΗΠΕΘΕ. «Εμείς όμως είχαμε ήδη προγραμματίσει τις παραγωγές μας γιατί κάθε χρόνο υπάρχει καθυστέρηση από το υπουργείο στην υπογραφή, όχι βέβαια τόσο μεγάλη, αλλά πάντοτε η ισχύ της σύμβασης ίσχυε αναδρομικά. Τώρα με τι χρήματα θα πληρωθούν όλα αυτά;», αναρωτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ