18.9.2015 14:11

«Τα αποτελέσματα της συγκυβέρνησης μιλάνε από μόνα τους»

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ομολογία αποτυχίας... αποτελεί σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, η κατάσταση στα σχολεία του νησιού και τα κενά που παρουσιάζονται σε ανάγκες δασκάλων.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του:  

  • Πουθενά, σε ολόκληρο το νησί της Χίου δεν λειτουργεί ολοήμερο σχολείο.
  • Πουθενά δεν έχει τοποθετηθεί δάσκαλος ειδικής αγωγής.
  • Τα δημοτικά σχολεία των Ψαρών και των Οινουσσών έγιναν μονοθέσια ενώ θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί από τρείς (3) δάσκαλοι αντίστοιχα.
  • Στα δημοτικά σχολεία στη Βολισσό, τον Καταρράκτη και το Λιθί υπάρχει ένας Δάσκαλος αντί για δύο.
  • Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν κενά σε Βιολόγους, Οικονομολόγους, καθηγητές Γερμανικών και γεωπόνους, ενώ από τα Ψαρά και τις Οινούσσες λείπουν μαθηματικοί και φιλόλογοι. 
  • Από τα Ναυτικά Λύκεια λείπουν επτά (7) Πλοίαρχοι και τέσσερεις (4)  Μηχανικοί

«Η ομολογία της Υπηρεσιακής Υπουργού ότι είναι αδύνατον να καλυφθούν, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, στους μαθητές και στους γονείς τους.  Ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα που επέδειξε η απελθούσα κυβέρνηση στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης», καταλήγει ο κ. Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ