14.10.2015 17:31

Τα είπαν όλα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

Πολυποίκιλη ήταν η ατζέντα της συνάντησης του Ολλανδού Πρέσβη στην Ελλάδα Caspar Veldkamp με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού.

Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε το ενδιαφέρον του Ολλανδού Πρέσβη για το μεταναστευτικό ζήτημα με τον ίδιο να επισκέπτεται τόσο τις εγκαταστάσεις του Μερσινιδίου όσο και το Λιμεναρχείο, εκεί όπου υπηρετούν Ολλανδοί αξιωματικοί της Frontex.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του, ο κ. Veldkamp θέλησε να ρωτήσει για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στη Χίο ενώ με τον Μ. Βουρνού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να βρεθεί μία πιο βιώσιμη λύση για το μεταναστευτικό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος συζητήθηκε και το ζήτημα των πτήσεων charter με τον Δήμαρχο Χίου να σημειώνει ότι η Χίος αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για τους Ολλανδούς ενώ ζήτησε να μεταφέρει την καλή εικόνα που αποτύπωσε κατά την επίσκεψή του και στους συμπατριώτες του. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ