29.10.2015 10:55

«Θα ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

«Όσοι δεν ψήφισαν την πρόταση για δημιουργία τοπικού συντονιστικού οργάνου για το μεταναστευτικό φέρουν βαριά ευθύνη αν ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα». Με αυτή τη φράση η «Χιακή Συμπολιτεία» σχολιάζει το αποτέλεσμα του προχθεσινού κατεπείγοντος Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Προσφυγικό.

Όπως αναφέρει η παράταξη της αντιπολίτευσης: «Η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε την έντονη ανησυχία της για διαφαινόμενες επιλογές της Δημοτικής Αρχής, όπως η πρόταση για στήσιμο σκηνών στην περιοχή Σούδα.

Η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε συνολικό ψήφισμα με δύο θέσεις:

(1) να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων κατά το διάστημα του ταξιδιού τους που βρίσκονται στη Χίο και 

(2) να διασφαλιστεί ότι η Χίος (όπως και άλλα νησιά και η χώρα γενικότερα) δεν θα γίνει περιοχή εγκλωβισμού προσφύγων με βάση προωθούμενους σχεδιασμούς κύκλων της ΕΕ. 

Δυστυχώς, η πρόταση για τοπικό συντονιστικό δεν ψηφίστηκε από τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες παρατάξεις. Όσοι δεν την ψήφισαν θα φέρουν βαριά ευθύνη αν ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ