2.10.2015 9:29

ΤΩΝ ΠΡΩΤΙΝΩΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ – «Λόγια του Θεού»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΤΙΟΝ" ΞΕΚΙΝΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΤΙΟΝ» αξιοποιώντας την παροιμία : Των πρωτινών τα λόγια -  «Λόγια του Θεού» ξεκινά τη δραστηριότητα ανίχνευσης , έρευνας και καταγραφής του σημαντικού και ανεξάντλητου πνευματικού κεφαλαίου της γνώσης των παλαιότερων, προς «Γνώση και συμμόρφωση των νεοτέρων», όπως λέει και μιαν άλλη ρήση.

Ειδικότερα, μέλη του Συλλόγου αλλά και όποιος φίλος και ερευνητής επιθυμεί θα επισκεφτούν και θα συνομιλήσουν σε γειτονιές καθώς και με άτομα συλλογικών φορέων (ΚΑΠΗ) ή με μεμονωμένους παλαιότερων γενεών καταγράφοντας μνήμες, τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς ακόμα και αξίες της νεανικότερης εποχής τους.

Απώτερος στόχος με απόλυτο πάντα σεβασμό στη γνώση και στην εμπειρία τους, να συγκρίνουν την εποχή μας, αλλά και να υιοθετήσουν παλαιότερες αξίες γιατί όπως λέγεται: «οι νεότεροι ξέρουν τους κανόνες, οι παλαιότεροι όμως γνωρίζουν τις εξαιρέσεις».

Με αφορμή την επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας με την αμέριστη υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας Κάστρου   « Ένας χαμένος παράδεισος» πρώτος σταθμός θα είναι η προσφυγική γειτονιά στον Άη-Γιωργάκη Κεχρί μέσα στο Φρούριο την Κυριακή  Οκτωβρίου 2015 στις 6.30 μ.μ.

Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία στην αυλή της Εκκλησίας να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με ανθρώπους που έχουν μνήμες από τους συγγενείς της σπουδαίας αυτής ιστορικής περιόδου των αλησμόνητων πατρίδων, παράλληλα όμως και της μετέπειτα ζωής τους στο Κάστρο.

«Με την ελπίδα ότι όλη αυτή η πολύτιμη γνώση κι εμπειρία κάποια στιγμή επεξεργασμένη μπορεί να μεταδοθεί σε ακόμα περισσότερους  μέσω κάποιας ειδικής έκδοσης λευκώματος ή άλλης δράσης, περιμένουμε όσους θέλουν να είναι μαζί μας  την Κυριακή και όσους θέλουν να μας υποδείξουν μελλοντικές συναντήσεις με άτομα που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Νεώτερον δίδασκε» υποδεικνύει άλλωστε και το Δελφικό παράγγελμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ