6.11.2015 16:04

«Τρίγωνο» Κυβέρνησης- Εκκλησίας – Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό

Την ανάγκη συνεργασίας κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης-εκκλησίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του μπροστά στις κάμερες.

Επιχειρώντας να εξηγήσει την παρουσία των ιεραρχών στη σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εκλησία και πολιτεία ίσως είναι μόνος δρόμος για να φέρουμε αποτελέσματα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το προσφυγικό ώς «ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο που περνάει μέσα από το δικό μας τόπο». «Για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα θέλουμε τη συνεργασία σας. Πρέπει να διεκδικήσουμε λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καμία τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει τέτοιο βάρος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να «απαλύνουμε την πληγή του προσφυγικού, γιατί να την εξαλείψουμε είναι δύσκολο».

Όσον αφορά το στόχο της σύσκεψης ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή έγινε «για να δουμε πώς θα μπορέσουμε ενώνοντας δυνάμεις να αντμετωπίσουμε προβλήματα, να παρακάψουμε εμπόδια και γραφειοκρατίες και να δούμε με ποιον τρόπο θα είμαστε αποτελεσματικοί ώστε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της πατρίδας μας σε όλη την Ευρώπη αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο τη ευρώπης σε μια κρίση ανθρωπιστική».

Εξήρε τέλος προκαταβολικά το έργο των φορέων αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κάνοντας λόγο για «μεγάλο βάρος που σηκώσατε».

Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι «από την πλευρά μας θα διεδκιδήσουμε υποστήριξη εφόσον το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ