8.2.2016 9:43

Υποχρέωση της κυβέρνησης η επαναφορά του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ, ΛΕΣΒΟΥ, ΣΑΜΟΥ

Να επαναφέρει άμεσα τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά καλεί την κυβέρνηση σύσσωμη η Λαϊκή Ενότητα Χίου, Λέσβου και Σάμου, με αφορμή και την υπερψήφιση της πρότασης του Νίκου Χουντή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ζητά τη συνέχιση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τα νησιά για μειωμένο ΦΠΑ δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η Λαϊκή Ενότητα στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Έκθετη πλέον  η κυβέρνηση που, για τον ΦΠΑ, προτίμησε να υπακούσει στις απαιτήσεις των ανταγωνιστών της Ελλάδας στο πεδίο του τουρισμού είναι υποχρεωμένη να αναιρέσει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και να νομοθετήσει την επαναφορά της μείωσης!

Θα το κάνει ή θα προτιμήσει την παραπέρα γελοιοποίησή της και στον τομέα αυτό επιδιώκοντας να κερδίσει τα εύσημα της πλήρους υποταγής στην  Επιτροπεία των δανειστών;

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα και  την αυτοδιοίκηση, να αξιοποιήσουν την απόφαση του   ευρωκοινοβουλίου και να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να μην ισχύσει από 1-6-16 η  κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ», αναφέρεται σχετικά.                                

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ