9.10.2015 9:49

"Να καταργηθεί άμεσα η συνθήκη του Δουβλίνου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑ.Ε. ΧΙΟΥ

Με τη φράση «Βγάζω φλας αριστερά και στρίβω δεξιά», παρομοιάζει η Λαϊκή Ενότητα Χίου την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το προσφυγικό ζήτημα.

«Πίσω από τις δηλώσεις συμπάθειας για τους πρόσφυγες πολέμου και τους μετανάστες, η  δημιουργία hot spots στην Ελλάδα όπου θα γίνεται η επιλογή όσων έχουν «πιθανότητες» να γίνουν δεκτοί σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνάμεων της FRONTEX και την παραχώρηση σε αυτές καίριων αρμοδιοτήτων για την αστυνόμευση των συνόρων και τη διαδικασία επιλογής, είναι βέβαιο ότι:

  •   θα μεταβάλει τη χώρα μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης 
  •  θα πριμοδοτήσει πολιτικές καταστολής και απελάσεων σε βάρος όσων δεν θα πληρούν τα ταξικά κριτήρια εκλεξιμότητας που έχουν ήδη θέσει  πολλές χώρες της Ε.Ε. 
  • Η πολιτική αυτή θα ενισχύσει τα δίκτυα της παράνομης διακίνησης των προσφύγων και θα συνεχίσει να μεταβάλει το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑ.Ε. σημειώνοντας ότι μόνη λύση είναι η καθιέρωση ασφαλών διόδων διέλευσης των αιτούντων άσυλο προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς τους και η κατάργηση της Ευρώπης – Φρούριο και των Κανονισμών του Δουβλίνου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ